دستور تهیه پیراشکی گل‌رز

مواد مورد نیاز

آرد ……۵۰۰ گرم

پودر مایه خمیر ……۷ گرم (حدود ۲ قاشق چایخوری)

شکر…… ۱ قاشق سوپخوری

آب یا شیر ولرم…… ۲۰۰ میلی لیتر

زرده تخم مرغ…. ۲ عدد

نمک….. ۱ قاشق چایخوری

مواد لازم میانی

اسفناج….. ۵۰۰ گرم

ژامبون خرد کرده ….۳ ورق

روغن مایع….۱ قاشق سوپخوری

پنیر موزارلای رنده‌کرده دالیا….۱۰۰ گرم

مواد لازم رویه

خامه صبحانه ….. ۱ قاشق سوپخوری

زعفران حلکرده …. ۱ قاشق سوپخوری

زرده تخم مرغ …۱ عدد

کنجد…. ۲ قاشق سوپخوری

روش‌تهیه

آرد را در ظرف مناسبی بریزید و در وسط آن حفره‌ای ایجاد کنید. آن‌گاه مایه‌خمیر را همراه با شکر و یک چهارم پیمانه از آب در کاسه کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و ده دقیقه کنار بگذارید تا حباب‌هائی روی آن ایجاد شود. سپس زرده تخم‌مرغ‌ها، مایه‌خمیر، باقیمانده آب و نمک را درون آرد بریزید و خمیر به‌دست آمده را ورز دهید تا صاف و یکدست شود. حالا روی خمیر را بپوشانید و ۲۰ دقیقه، در جای گرم استراحت دهید تا حجمش دوبرابر شود. اینک اسفناج را بخارپز کنید و آبش را کاملا بگیرید. سپس آن را ریز خرد کنید و همراه با ژامبون در تابه بریزید و در روغن تفت دهید. حال پنیر را بیفزائید و تابه را از روی اجاق بردارید. اکنون خمیر را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و هر تکه را به ضخامت نیم سانتیمتر و قطر ده سانتیمتر باز کنید. آن‌گاه روی خمیر چهار برش ایجاد کنید و یک قاشق سوپخوری از مایه میانی وسط آن بگذارید. آن‌گاه گوشه‌های برش خورده خمیر را جمع کنید و به شکل گل رز ببندید. روی خمیر‌ها مخلوط خامه، زعفران و زرده تخم‌مرغ بمالید و کنجد بپاشید. سپس پیراشکی را در سینی چربکرده بچینید و به مدت تقریبی ۲۵ دقیقه در فر گرم کرده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا پیراشکی بپزد و طلائی رنگ شود. اکنون پیراشکی را برای پذیرائی در دیس مناسبی بچینید.

خواص گل‌رز

رز یکی از گل‌هایی است که در گل فروشی‌ها در اکثر دسته گل‌ها در رنگ‌های قرمز، زرد، سفید، آبی و و حتی دورنگ دیده می‌شود. این گل خوشبو و خوش رنگ که خیلی طرفدار دارد و رنگ سرخ آن چشم هر خریداری را به خود جلب می‌کند، اسراری عجیب و باور نکردنی دارد. آیا می‌دانستید اسانس رز گران‌ترین اسانس در دنیا است و با قیمت طلا برابری می‌کند.