×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۲ خرداد - ۱۴۰۳  
true
true
در گفتگو با«امید صلح »مطرح شد؛عدم حمایت مالی؛چالش جدی ورزش بانوان کشور

زهرا دیانی : در حالی که زنان بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند اما متاسفانه نیازهای این بخش از جامعه کمتر مورد توجه قرار می گیرد . نیازهایی که اگر برآورده شود نه تنها سلامت جسم و روح بانوان را به دنبال دارد بلکه در سالم سازی خانواده و جامعه نیز نقشی مهمی ایفا می کند. دراین میان پدیده کم تحرکی یا بی تحرکی که از خصوصیات بارز ایرانی هاست مقوله ای است که اگر برای مقابله با آن تدبیری اندیشیده نشود سلامت و شادابی جامعه را با خطر جدی مواجه می کند.
برای رسیدن به این مهم ورزش از جمله راهکارهای است که می تواند عوارض کم تحرکی در بانوان را به حداقل برساند و سلامت این بخش از جامعه را تامین کند. این در حالی است که مشکلات زیادی در حوزه ورزش بانوان وجود دارد. مشکلاتی که موجب کم رنگ شدن حضور و فعالیت زنان در این حوزه شده است.
نسیم السادات مهاجرانی، کارشناس تربیت بدنی در گفتگو با هفته نامه «امید صلح» با اشاره به مشکلات حوزه ورزش بانوان کشور، اظهار داشت: عدم حمایت مالی و نداشتن اسپانسر مشکلی است که همه رشته های ورزشی بانوان با آن مواجه اند.
او که سابقه بازی در تیمهای نفت تهران و دانشگاه آزاد اسلامی در المپیادهای دانشجویی را در کارنامه کاری خود دارد، تاکید کرد: وقتی پخش تلویزیونی نیست وجراید اخبار ورزش بانوان را پوشش نمی دهند و حتی تعداد تماشاچیانی که بازی ها را نگاه می کنند بسیار محدود است بنابراین کمپانی ها تمایلی برای حمایت از ورزش بانوان ندارند در نتیجه قدم از قدم پیش نمی رود.

مشروح گفتگو را در ادامه بخوانید:
باتوجه به اینکه شما سالهاست در حوزه ورزش فعالیت می کنید بفرمایید چرا ورزش بانوان در کشور ما هنوز جایگاه قابل قبولی ندارد؟
مساله مالی چالش جدی برای ورزش بانوان محسوب می شود. بعضا بازیکنان ما برای حضور در مسابقات حتی هزینه ایاب و ذهاب را خودشان پرداخت می کنند. متاسفانه در بخش بانوان حتی در استان تهران چیزی به عنوان حمایت کننده مالی یا اسپانسر نداریم. ورودی و ایاب و ذهاب مسابقات بر عهده خود شرکت کننده هاست بدون آنکه اسپانسری داشته باشند.

شما به عنوان مربی تیم فوتسال نوجوانان رویکرد فدراسیون فوتبال نسبت به تیم های پایه فوتبال بانوان را چطور ارزیابی می کنید؟
باتوجه به اینکه ورزش استان تهران زیر مجموعه گسترده ای دارد لذا نهادها وسازمانهای ذیربط وقت نمی کنند به ورزش بانوان آنطور که باید بپردازند. اگر شما کل استان تهران را بگردید یک تیم بانوان که مورد حمایت باشد را پیدا نخواهید کرد. همه تیم ها شاید بتوانند بخشی از هزینه های خود مثل ورودی مسابقات را با حمایت خیرین یا شرکت کمپانی تامین کنند .لذا فدراسیون هیچ نقشی در حمایت از تیم های ورزشی بانوان به غیر از تیم های ملی ندارد.نقش فدراسیون فوتبال فقط حمایت از تیمهای ملی برای مسابقات برون مرزی است و گرنه در قالب تیمداری به هیچ یک از تیم های بانوان کمک نمی کنند.

عدم حمایت ازتیم های پایه موجب تضعیف تیم ملی نمی شود؟
صدرصد همینطور است. تیم های زیر 15سال ما امسال به مسابقاتی در جنوب شرق آسیا به نام «کافا» در ازبکستان اعزام شدند که در چهار بازی نتایج بسیار ضعیفی به دست آوردند. در حالی که در گذشته تیم هایی که مقابل ایران بازی می کردند با اختلاف می باختند اما متاسفانه در این دوره تیم ایران با یک باخت یک مساوی و یک برد سوم شد و با جام خداحافظی کرد. این در حالی است که سطح بازی ها خیلی پایین بود . تیم هایی که ضعیف بودند در حال پیشرفت هستند . تیم ملی بانوان ایران نه تنها پیشرفت نکرده بلکه سطح کیفی آن روند نزولی داشته است.البته باید یادآور شوم که برای این دوره از مسابقات انتخاب بازیکنان برای حضور در اردو در شرایط کاملا اضطراری صورت گرفت.به طوری که برخی بازیکنان به خاطر نداشتن پاسپورت کنار گذاشته شدند و جای آنها را کسانی گرفتند که این مشکل را نداشتند .وقتی ملاک انتخاب بازیکن؛ داشتن پاسپورت باشد نباید خیلی توقع داشت تیم خوب و قدری وارد رقابت ها شود. این مساله باعث شده تا خود من به بازیکنانم گوشزد کنم که پاسپورت بگیرند تا اگر تیم ملی برای حضور در مسابقات کشوری و ملی با چنین مشکلی مواجه شد بتوانند از بازیکنان تیم ما نفر انتخاب کنند . به هرحال بنده معتقدم به زیر ساخت ها خیلی توجه نمی شود.

عمده ترین موانع پیش روی ورزش بانوان چیست؟
همانطور که گفتم عدم حمایت مالی و نداشتن اسپانسر مشکلی است که همه رشته های ورزشی بانوان باآن مواجه اند.علتش هم این است که در مسابقات لیگ و مسابقات داخلی استانها باوجود آنکه بچه ها با حجاب بازی می کنند اما نه پخش تلویزیونی دارند و نه خبرنگاران از این مسابقات حمایت می کنند. درواقع آنقدر بحث حراستی ورزش بانوان بالاست که هیچ فردی به خودش این جرات را نمی دهد که وارد این حوزه شود و بتواند از آن حمایت کند. مهمترین فاکتور آن هم عدم حمایت آقایان از ورزش بانوان است . یعنی اگر ما مثل قانونی که فیفا گذاشته به این صورت که تیم های آقایان هرکدام موظف بودند تیم بانوان هم داشته باشند و از آنها حمایت کنند یقیناً الان بهترین تیم های بانوان با استعدادهای بالا داشتیم بدون آنکه مشکل مالی داشته باشند .چراکه تمام هم وغم تیمداری برعهده آقایان مسوول بود نه اینکه یک مربی به جای پرداختن به مسوولیتش به دنبال بخش های مدیریتی ، مالی و… باشد. ما در حالی پیشرفت می کنیم که حمایت کننده مالی داشته باشیم. اولین فاکتوری که هر اسپانسری مطرح می کند؛ این است که این حمایت چه سودی برای ما دارد؟ وقتی پخش تلویزیونی نیست وجراید اخبار ورزش بانوان را پوشش نمی دهند و حتی تعداد تماشاچیانی که بازی ها را نگاه می کنند بسیار محدود است بنابراین کمپانی ها تمایلی برای حمایت از ورزش بانوان ندارند در نتیجه قدم از قدم پیش نمی رود.

استقبال بانوان از این رشته ورزشی (فوتسال) به گونه ای هست که در انتخاب بازیکنان تیم خود فاکتورهای مورد نظرتان را لحاظ کنید؟
در شش سال اخیر استقبال بانوان از این رشته خیلی زیاد شده است. درواقع از دو سال پیش که بانوان موفق به کسب عنوان قهرمانی در آسیا شدند بانوان استقبال خوبی از این رشته ورزشی دارند. در حالی که شاید قبل از آن 10تا12نفر در سالن های ورزشی حضور داشتند اما خوشبختانه الان در تابستان ها در کلوپ ها 70تا80نفر عضو می گیریم. بنابراین بحث کیفیت را در صدر قرار می دهیم .ضمن اینکه معیارهای ما کاملا فنی است و حتما در کنار آن بعد اخلاقی هم مهم است. البته بازهم جا دارد شرایط بهتر شود .ما نونهالان مستعد زیادی در کشور داریم که شاید اصلا دیده نمی شوند.

از تیم شما بازیکنی در تیم ملی حضور دارد؟
بله.از سال 94ما در تیم ملی نماینده هایی داشته ایم . در بازی های اخیر تیم ملی در جام «کافا» هم از تیم ما بازیکنانی حضور داشتند. ضمن اینکه در تیم ملی پایه هم ما بازیکن داشته ایم.

در پایان صحبتی دارید بفرمایید؟
به هرحال امیدواریم با حمایت جراید و آقایان ، عامه مردم بیشتر با ورزش بانوان آشنا شوند و مشکلات ما دراین حوزه حل شود تا ورزش بانوان به جایگاه واقعی خود برسد.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true