ماسک دو روز پیش در توییتی نوشت: «توسعه حیات به سیارات دیگر باعث گسترش خودآگاهی می‌شود. این کار همچنین به ما اجازه می‌دهد تا از زیست‌کره پشتیبان بگیریم و از همه گونه‌های حیات در برابر فجایع زمینی محافظت کنیم. بشر کارگزار حیات است، چون هیچ گونه دیگری نمی‌تواند حیات را به مریخ ببرد. نمی‌توانیم بقیه گونه‌های حیات را ناامید کنیم.» یکی از کاربران در پاسخ به این توییت پرسید برنامه ماسک برای این کار چیست. مدیرعامل اسپیس ایکس نوشت: «ساختن بیش از ۱۰۰۰ استارشیپ برای انتقال حیات به مریخ. اساسا [تولید] یک نوع کشتی نوح (بسیار) مدرن.»

اسپیس ایکس هنوز آزمایش‌های استارشیپ را تمام نکرده است
او قبلا در مصاحبه با «کریس اندرسون» از TED به همین مسئله اشاره کرده و گفته بود که هدف اسپیس ایکس دسترسی به این مهم تا سال ۲۰۵۰ است. با این حال، استارشیپ هنوز حتی اولین پرواز موفق به مدار را هم انجام نداده اما انتظار می‌رود که تابستان امسال این مرحله را پشت سر بگذارد. فضاپیمای استارشیپ دو بخش خواهد داشت. بخش اول یک بوستر بزرگ ۷۰ متری است که ۳۳ موتور رپتور ۲ دارد. بخش دوم هم با ارتفاع ۵۰ متر بالای آن قرار می‌گیرد.
با این حال، برنامه‌های ماسک چندان واقع‌گرایانه و همگام با ناسا به نظر نمی‌رسند. مدیرعامل اسپیس ایکس می‌گوید می‌خواهد تا سال ۲۰۵۰ یک میلیون انسان را به مریخ بفرستد، اما هدف ناسا این است که اولین انسان را در دهه ۲۰۳۰ یا ۲۰۴۰ راهی مریخ کند و مطمئنا برنامه‌های تحقیقاتی چند ساله‌ای را برای ابتدای راه در نظر گرفته است.
منطقی است که ایلان ماسک سعی دارد رویاهای خود را درباره کلونی‌سازی در مریخ جاه‌طلبانه مطرح کند، اما به نظر می‌رسد که این ادعاها هم مانند ادعای دسترسی به رانندگی خودران سطح ۵ به این زودی‌ها در دسترس نخواهد بود.