مواد لازم حلیم بادمجان
پیاز (متوسط)۴ عدد
برنج۱ پیمانه
عدس۲۰۰ گرم
گوشت (گوسفندی و بدون چربی)۵۰۰ گرم
بادمجان (سرخ شده یا کبابی شده)۱ کیلوگرم
گردو (آسیاب شده یا خرد شده)۱/۲ پیمانه
زعفران (ساییده شده)۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم
نعنابه مقدار لازم
کشک (برای تزیین)به مقدار لازم
سیربه مقدار لازم


طرز تهیه حلیم بادمجان
زمان تهیه ۶۰دقیقه
زمان پخت ۱۸۰دقیقه

۱- ابتدا در ظرف مناسبی گوشت را با سایر افزودنیهای دلخواه آبپز میکنیم.بعد استخوانهای گوشت را جدا کرده و آن را خیلی خوب بکوبید.

۲- عدس و برنج را هر کدام در ظروف جداگانه آبپز کنید و پس از پخته شدن به همراه یک پیمانه آب گوشت و بادمجانهای سرخ شده در مخلوط کن ریخته و کاملا به حالت پوره در می آوریم .

۳- حالا مواد را روی حرارت ملایم قرار داده و گوشت کوبیده شده را به آن اضافه میکنیم و پس از مخلوط کردن پودر گردو و نمک و فلفل و سیر رنده شده را نیز به غذا اضافه میکنیم و اجازه میدهیم غذا روی حرارت باشد.

۴-در ظرفی جداگانه پیاز ها را خرد کرده و سرخ میکنیم و مقداری از آن را برای تزیین کنار گذاشته و بقیه را به غذا اضافه میکنیم و به غذا فرصت میدهیم تا کاملا جا بیفتد.

۵- حلیم بادمجان بهتر است با بادمجان کبابی پخته شود به این منظور بادمجانها را روی حرارت مستقیم قرار دهید تا پوست آنها کاملا بسوزد و پس از آن زیر شیر آب سرد گرفته و پوستش را بکنید.

۶- بهتر است شعله غذا بسیار ملایم و زمان پخت طولانی باشد.

۷- این غذا معمولا با مقداری کشک ، نعنا داغ ، پیاز داغ و زعفران ابکرده تزیین و سرو میشود.