- ۱۴۰۱/۰۱/۰۷ - ۱۶:۰۷
- آشپزی , اخبار ویژه
- کد خبر 82707
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
![آش گوجه فرنگی؛ خوشمزهای از همدان](http://solhpaidar.ir/wp-content/uploads/2034989.jpg)
مواد لازم
نمک ،فلفل و زرد چوبه – به مقدار لازم
آب غوره – به مقدار لازم
گوجه فرنگی – ۷۰۰ گرم
برنج – ۱۵۰ گرم
سبزی (جعفری، نعناع، تره) – ۵۰۰ گرم
پیاز – ۲ عدد
رب گوجه فرنگی – یک قاشق سوپ خوری
لپه – ۱۵۰ گرم
۱- ابتدا در ظرفی مناسب مقداری روغن داغ
می کنیم .سپس پیازها را نگینی و در آن نیمه سرخ میکنیم. زردچوبه، نمک و فلفل را به همراه رب گوجه فرنگی در آن تفت میدهیم.۲- برنج و لپه را می شوییم و با آبکش آب اضافی آنها را میگیریم و به آش اضافه میکنیم و سپس به آن مقدار کافی آب می افزاییم و حرارت را زیاد میکنیم تا آش بجوشد و دوباره حرارت را کم میکنیم تا بپزد. سبزیها را می شوییم و خرد میکنیم.۳-گوجهها را پوست و نگینی خرد میکنیم و در ظرفی با روغن داغ کمی تفت میدهیم و سپس به همراه سبزی و آب غوره به آش اضافه میکنیم.
۴- البته قبل از آن از پخته شدن کامل برنج و لپه اطمینان حاصل میکنیم.۲۰ دقیقه بعد آش آماده است. آن را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین می کنیم.
نکات
۱- این آش در همدان به صورت ترش خورده می شود و در واقع بیشتر آب آن را آب غوره تشکیل می دهد در صورت تمایل مقدار آب غوره را زیاد کنید.
۲- اگر گوجههای شما زیادی شل هستند از ریختن قسمت داخلی آن خودداری کنید و تنها قسمت سفت گوجه را خرد و به غذا اضافه کنید.
۳- برای پوست گرفتن گوجه تنها کافی است آنها را در آب جوش به مدت ۳۰ ثانیه بجوشانید و بعد با کارد تیزی پوستشان را جدا کنید.
۴- اضافه کردن گرد غوره به جای آب غوره غذایتان را خوشمزهتر میکند.
۵-حتما لپه را از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید آن را بجوشانید و آبش را خالی کنید تا نفخ آن گرفته شود.
true
true
true
true