ماهی شکم پر جنوبی
ماهی شکم پر یکی از بی رقیب ترین خوشمزه های جنوبی است. در این غذا از چند نوع ماهی برای طبخ می توان استفاده کرد. شکم ماهی سنگسر، بیاح یا شوریده را با مواد غذایی و گشنیز و شنبلیله پر می کنند و حدودا یک ساعت آماده می شود.

امگشت
امگشت هم از خوشمزه های دریایی است. ماهی قباد در کنار برنج همراه با سبزی پلویی یکی از لذیذترین خوراک های جنوب است که بیشتر در میان عرب ها طبخ می شود. ماهی نمک سود و پاک شده در آب جوشانده می شود استخوان هایش را که جدا کرده در میان ادویه و سیر سرخ می شود و همراه با پلو سرو می شود

آش گوشت و بلغور
یکی از خوشمزه ترین آش های خوزستان و حتی ایران می باشد. آش خوشمزه گوشت و بلغور را می توان با گوشت یا بدون گوشت تهیه کرد بلغور گندم و جو هم یار همیشگی این آش هستند. برای لذیذ شدن طعم آش می توان می توان انواع سبزی، ادویه، خرده برنج و … اضافه کرد

قلیه تخم مرغ
از خوشمزه ترین غذاهای جنوبیا قلیه تخم مرغ را نمیتوان یاد نکرد پس فقط و فقط یکبار هم شده بچشید. این غذا هم مثل اکثر غذاهای این منطقه تند و تیز است. این لذیذ دوست داشتنی را هم می توان با نان تلیت کرد هم با برنج سرو کرد. آرد، رب گوجه، ادویه تخم مرغ و سبزی های رایج گشنیز و شنبلیله در طبخ استفاده کنید.

نافله
نافله از جمله غذاهای سنتی خوزستان می باشد که طعم ملس خود را مدیون سرکه و شکر است. یک غذای بسیار خوشمزه و شیرین خوزستانی که از گوشت چرخ کرده، پیاز آرد، نخودچی، سرکه، شکر، آب و ادویه تهیه می شود. نافله را معمولا با برنج سرو می کنند و شکل رایج دیگر ندارد.

حمیس توله
غذایی که نام آن را نشنیده اید حمیس توله می باشد. یک غذای گیاهی خوشمزه! این غذا که از یک گیاه دارویی پرخاصیت بنام توله گرفته شده که در خوزستان یافت می شود. این گیاه خاصیت مسهل، نرم کننده، درمان سرفه، درمان یرقان و … دارد. اسم این غذا پنیرک است پنیرک از اجزای اصلی غذاست. در پخت این غذا از انواع ادویه، پیاز، رب انار و نارنج استفاده می شود

اوپیوزی
یک غذای زیزی گولویی که سریعا پخته و آماده می شود. اگر زمان کمی برای پختن غذا دارید این خوشمزه را بپزید که شبیه اشکنه دزفولی است. کافیست رب انار، گردو، شکر، تخم مرغ نان خشک و ادویه را با دستور پخت باهم ترکیب کنید.

پاکوره
یک غذای سنتی بسیار خوشمزه که اصالتا هندی می باشد. پاکوره نوع جذابی از کوکو است. پاکوره با داشتن آرد نخود در ترکیب خود پتاسیم بالایی دارد. تخم مرغ زعفران فلفل قرمز و تره هم ترکیبات پاکوره هستند. این غذا که زمان طولانی را برای طبخ میبرد و سبب کاهش فشارخون می شود.

سمبوسه
یک خوشمزه تند و بسیار محبوب دیگر از خوزستان که همچون فلافل شهره تمام شهرهای ایران است. سمبوسه سریع و فوری آماده می شود. طعم تند و فلفلی آن هواداران خاص خود را دارد. در تهیه سمبوسه با سلایق مختلف مواد مختلف استفاده می شود.

کبه عربی
همانطور که از نام این غذا پیداست غذایی عربی است که به خوزستان راه پیدا کرده است. این غذای خوشمزه شبیه سمبوسه است. محتویات آن سلیقه ای است اما در نهایت آن محتویات را داخل لایه ای از برنج می پیچند و سرخ می کنند. محتویات کبه عربی معمولا از گوشت چرخ کرده لپه، برنج و برای سلیقه هایی که مزه شیرین را می پسندند کشمش تهیه می شود.

بورانی باقلا سبز
همانطور که می دانید غذای بورانی همراه با غذایی اصلی سرو می شود. بورانی باقلا سبز خوشمزه همچون اسفناج و بادمجان بر پایه ماست تهیه می شود. ماست چرب، پیاز داغ، سیر همراه با ادویه های مخصوص به این غذا طعم فوق العاده ای می دهند. با اضافه کردن باقلای پخته شده به این غذا طعم بسیار لذیذی را به آن خواهید داد.


خورش بامیه
از جمله خورشت های خوشمزه معروف و اصیل ایرانی که متعلق به جنوب کشور نیز می باشد خورشت بامیه نام دارد که به خاطر طعم فوق العاده ای که دارد در تمام شهرهای کشور طبخ می شود.
خورشت بامیه شباهت زیادی به خورشت بادمجان دارد و می توان گفت تمامی موادی که در آن ها به کار می رود کاملا شبیه هم و یکسان است. فقط به جای بادمجان در این خورشت، بامیه به کار می رود.

ماسووا
یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی خوزستان ماسووا نام دارد، طعم بی نظیر این غذا باعث شده طرفداران بسیار زیادی در بین مردم خوزستان به خود اختصاص دهد.
این غذای خوشمزه را علاوه بر وعده های ناهار و شام، در ماه رمضان در وعده های سحری و افطاری نیز ز سرو میکنند. موادی که در تهیه ماسووا به کار می رود عبارتند از:نخود، گوشت گردن، ماست، شوید، برنج، پیاز داغ، سیر، نمک، شنبلیله و ماست.

ماهی کباب بندری
از کباب های مفید و خوشمزه ایرانی می توان به ماهی کباب بندری اشاره کرد که جزو غذاهای دریایی به شمار می رود و علاوه بر طعم بی نظیرش برای سلامتی بدن بسیار مفید است.
پیشنهاد می کنیم اگر سفری به جنوب کشور داشتید برای یکبار هم که شده این غذا را امتحان کنید. در تهیه این غذا موادی مثل فیله ماهی، آب پیاز، آبلیمو، روغن مایع، زعفران دم کرده، نمک و فلفل قرمز به کار می رود.

گمنه
گمنه از غذاهای معروف و قدیمی جنوب کشور می باشد که با بلغور ریز گندم یا للک درست می شود. در قدیم به جای پلو از این غذا می خوردند و در کنار آن خورشت های متنوع یا قلیه ماهی جنوبی سرو می شد.
در اینکه این غذا بسیار مقوی و پر مغزی است دستور پخت بسیار ساده ای دارد از مواد بسیار کم هزینه ای مثل بلغور ریز گندم، روغن، پیاز، نمک و آب مرغ درست می شود.

“آش غلغل” شوشتر
از آش های محلی و سنتی شوشتر که بیشتر برای وعده افطار در ماه رمضان پخته می شود و طعم بسیار لذیذی دارد آش غلغل نام دارد. این آش پرملات با استفاده از حبوبات متنوعی همچون لوبیا چشم بلبلی، نخود، باقلای زرد، عدس، لوبیا قرمز یا لپه باقالی و گوشت قرمز، برنج، لیمو عمانی و … به دست می آید. از این آش در روزهای سرد سال بسیار استقبال می کنند و با اینکه به زمان پخت زیادی نیاز دارد اما به خاطر مقوی بودنش ارزش صبر کردن دارد.

پلو شوشتری
پلو شوشتری غذای محلی دیگر خوزستان به شمار می رود که با چند دستور پخت متفاوت تهیه می شود. و عمدتا همراه با تن ماهی، گوشت قلقلی و در بعضی موارد همراه با مرغ درست می شود.
به شما کاربران عزیز پیشنهاد می کنیم لذت درست کردن این غذای خوشمزه را به هیچ عنوان از دست ندهید و یا اگر امکان تهیه آن را نداشتید در سفری که به این منطقه خواهید داشت برای یک بار هم که شده طعم بی نظیر آن را امتحان کنید.

خورش دال عدس با مرغ
خورشتدال عدس با مرغ به خاطر مزه تندی که دارد در بین مردم خوزستان طرفداران بسیاری دارد. البته تندی غذا بستگی به ذائقه افراد دارد و طبق آن می توانند تندی غذا را کم یا زیاد کنند.
در تهیه خورش دال عدس خوزستانی هم می توان از گوشت مرغ و هم کوفته قلقلی استفاده کرد. از مواد به کار رفته در این غذا می توان به پیاز، دال عدس، سیب زمینی، فیله مرغ،رب، سیر، نمک، زردچوبه، آبلیمو، دارچین و فلفل اشاره کرد.

قلیه میگو
از غذا های معروف و محلی دیگر پر طرفدار خوزستانی می توان به قلیه میگو اشاره کرد، این غذا جزو غذاهای دریایی به شمار می رود و شباهت بسیار زیادی به قلیه ماهی دارد. موادی که در تهیه این غذای خوشمزه و معروف به کار می رود شامل:میگو، پیاز، شنبلیله، آرد، گشنیز، رب گوجه فرنگی، عصاره تمر هندی و سیر می باشد.