درمان فشارخون بالا در طب سنتی

به‌ صورت کلی فشارخون به مزاج کلی و مزاج اعضای بدن به خصوص به اعصابی که ارتباط مستقیم با قلب دارند، بستگی دارد.
در طب جدید اذعان می‌شود که با افزایش سن فشار خون بالا می‌رود، طب سنتی نیز معتقد است که هر چه سن بالاتر می‌رود طبیعت بدن به سمت سردی و خشکی متمایل می‌شود.
در طب سنتی هم مزاج کلی و هم مزاج جزئی در افزایش فشار خون دخیل است. مزاج کلی افراد اگر گرم و تر و گرم و خشک باشد، این مزاج‌ها فرد را مستعد ابتلا به فشار خون بالا می‌کند. مزاج گرم و تر به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم‌بندی می‌شود .در کنار این ها سوء مزاج گرم و تر نیز وجود دارد که اگر این سوء مزاج متوسط و شدید باشد فرد به سمت بیماری‌های متابولیک از جمله فشار خون می‌رود، البته سوء مزاج گرم و خشک نیز در بروز بیماری‌های متابولیکی مؤثر است.

اگر اعضا گوارشی انسان به درستی کار نکنند، یبوست پدید می‌آید و دفع نکردن سموم در بدن سبب افزایش فشار خون می‌شود، اینجاست که سردی و گرمی به‌خصوص در معده بسیار تاثیر دارد.
اختلالات کلیه نظیر بالا و پایین رفتن املاح معدنی سبب می‌شود که سدیم در بدن جمع شود و بدن نتواند بار نمک خود را دفع کند و همین سبب بالا رفتن فشار خون خواهد شد.
در طب سنتی عامل اصلی فشار خون بالا حرارت و دمای زیاد کبد است که این امر سبب ازدیاد غلظت خون و در نتیجه بالارفتن فشار خون می شود.

درمان فشار خون بالا با مصرف خوراکی های در دسترس:

• روغنهای نباتی صنعتی (جامد ومایع )
• ماست و دوغ
• سماق
• غذاهای بسیار چرب
• سبزی گشنیز
• تخم مرغ
• نمک
• فلفل
عوامل تشدید کننده فشار خون بالا :
• مصرف مواد مخدر
• مصرف مشروبات الکلی
• مصرف سیگار
• استرس و عصبانیت
• بیماریهای عفونی
• کم تحرکی

گیاهان مفید برای پایین آوردن و موثر در درمان فشار خون بالا :

• درمان فشار خون با مصرف گل گاوزبان
• درمان فشار خون با مصرف چایی ترش
• درمان فشار خون با مصرف چایی کوهی
• درمان فشار خون با مصرف جو دوسر
• درمان فشار خون با مصرف دارچین
• درمان فشار خون با مصرف ریحان
• تاثیر دانه کتان بر روی فشار خون
• برای درمان فشار خون بالا عناب را بجوشانید و آب آن را بفشارید و میل کنید.
• خیار تازه را روزی سه عدد صبح ناشتا و عصر و شب قبل از خواب بی نمک میل کنید.
• تخم خیار را دم کرده روزی یک مثقال تا ده روز عصرها میل کنید.
• برای کاهش فشار خون بالا تخم شنبلیله را روزی سه مثقال صبح و عصر و شب میل نمائید.
• در غذا و کوکو و آش و سوپ خود شنبلیله را بگنجانید که در پائین آوردن فشار خون مفید است.
• برای درمان فشار خون بالا گریپ فروت صبح ناشتا میل شود.
• برای کم کردن فشار خون نارنج را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
• انگور برطرف کننده فشارخون است، ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود.
• ریشه و برگ توت فرنگی ۳ گرم را در ۱۰۰ سی سی آب جوشانده به سه نوبت میل شود.
• کسانی که فشار خون دارند خرما کمتر مصرف کنند.
• میوه نارس خرمالو باعث کاهش فشار خون می شود.
• خوردن زالزالک باعث کاهش فشار خون می شود.
• فندق پایین آورنده فشار خون است.
• به طور مرتب گلابی میل شود.
• پرتقال و سیب درختی ضد فشار خون است.
• ریشه و برگ خشک توت فرنگی را به مقدار ۳۰ گرم در یک لیتر آب بجوشانید و در طول روز هر قدر مایل بودید بنوشید.
• دم کرده قراقاط فشار خون را پائین می آورد.
• برای درمان فشار خون بالا زغال اخته ۱۰ صبح و ۵ عصر هر دفعه ۵۰ گرم میل شود.
• برگ درخت زیتون ۳ گرم را با ۳۰۰ سی سی آب جوش ۲۰ دقیقه دم کرده روزی سه فنجان میل شود.
• هسته هلو باعث کاهش فشار خون می شود با احتیاط مصرف شود روزی یک عدد به مدت ۷ روز در ماه میل شود.
• هسته شلیل باعث کاهش فشار خون می شود روزی یک عدد به مدت ۷ روز میل شود، زیاد مصرف نشود سمی است.
• طالبی صبح و عصر میل شود.
• بعد از هرغذا ۲عدد عناب و یک قاشق چایخوی زرشک میل شود.
• عناب ۲۰ عدد را در شیر خیس نموده صبح ناشتا به مدت یک هفته میل شود.

احتیاط در مصرف خوارکی ها در هنگام ابتلا به فشارخون بالا:

در فشار خون از خوردن بادنجان، گوجه فرنگی، نمک، اسفناج، شیرینیجات، و مواد نفاخ و هندوانه و مایعات زیاد خودداری کنید.
عصبانی شدن هم فشار خون را بالا می برد.
قهوه برای بیماری فشار خون مضر است.
اشخاصی که فشار خونشان بالاست باید در خوردن جوانه ی گندم احتیاط کنند و موقع شدت مرض آن را مصرف نکنند.
از آنجائیکه فشارخون بالا در افراد باعث بروز خطرات زیادی می شود، توصیه می شود که بیماران با فشارخون بالا در مصرف هرگونه از این موارد احتیاط کرده و یا با پزشک خود مشورت کنند.