×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۱۷ تیر - ۱۴۰۳  
true
true
اصولگرایان به دنبال جلب رضایت «رییسی»/«جمنا»از سعید جلیلی حمایت نمی کند/احمدی نژاد با رفتنش بر سر قبر کوروش نشان داد مواضع اش تغییری نکرده است

پایگاه خبری امید صلح – دو قطبی کردن فضا به نفع اصلاح طلبان و اعتدالگرایان تمام می شود.

فاطمه دیانی-درحالی که در اردوگاه اصولگرایان چهره های مختلفی برای کاندیداتوری در انتخابات 96اعلام آمادگی کرده اند و از سوی دیگر محمود احمدی نژاد و دوستانش نیز بازی انتخاباتی خود را چند هفته ای است که کلید زده اند اما بزرگان اصولگرا براین باورند که برخلاف انتخابات ادوار گذشته در نهایت بر سر یک کاندیدا به اجماع خواهند رسید.اجماعی که   ممکن است منجر به حذف چهره هایی چون محمدباقر قالیباف و سعیدجلیلی از گردونه رقابت شود.این در حالی است که این دو چهره شناخته شده باوجود آنکه در انتخابات 92مغلوب روحانی شدند اما از همان ابتدای شکل گیری دولت یازدهم با انتقادهای تندی که از سیاست های روحانی داشتند نشان دادند همچنان سودای پاستور را در سر می‌پرورانند.در همین رابطه  حمیدرضا ترقی،عضو ارشد حزب موتلفه با اشاره به نقش جمنا در معرفی کاندیدای نهایی اصولگرایان به امید صلح می گوید:«مجموعه های زیادی به دنبال جلب رضایت آقای رییسی هستند و دراین مسیر تلاششان را می کنند».

ترقی معتقد است سعید جلیلی به عنوان کاندیدای مستقل وارد انتخابات می شود و جمنا از او حمایت نمی کند.

این فعال سیاسی اصولگرا همچنین تاکید می کند :« اصولگرایان راه خودشان را انتخاب کرده اند و از احمدی نژاد هم عبور کرده اند».

مشروح گفتگو را در ادامه بخوانید:

آقای احمدی نژاد اگرچه از کاندیداتوری در انتخابات منع شده اما گویا بنا دارد از چهره های حاشیه ساز انتخابات 96باشد .حمایت از فردی مثل آقای بقایی خود مبین این مساله است .ارزیابی شما از فعالیت های ایشان چیست؟

من دراین خصوص نظری ندارم.

درباره کاندیدای مورد حمایت ایشان هم نظری ندارید؟

هرگونه صحبت کردن درباره آقای احمدی نژاد را بیشتر مطرح کردن ایشان می دانم لذا سعی ما براین است که هیچ موضع گیری نداشته باشیم تا از این مساله استفاده نکند.

اما فکر نمی کنید آقای احمدی نژاد خواهان دو قطبی کردن فضای انتخابات است؟

دو قطبی به آن صورت به وجود نمی آید. به نظر می رسد اولا ایشان به دنبال منسجم کردن طرفداران خودش و پایگاه اجتماعی خودش است و می خواهد نشان دهد در صحنه حضور دارد .او بیشتر می خواهد وجود خودش را در عرصه سیاسی اثبات کند .اینکه در این رقابت ها این حرکات خیلی محلی از اعراب باشد بنده فکر می کنم چنین چیزی باشد.

احتمال کنارآمدن اصولگرایان با آقای احمدی نژاد و امتیاز دهی به ایشان وجود دارد؟

اصولگرایان راه خودشان را انتخاب کرده اند و از احمدی نژاد هم عبور کرده اند لذا زیاد طرح این موضوعات فکر نمی کنم مفهومی داشته باشد چون بحث های مربوط به ایشان خیلی وقت است که تمام شده است و برگشتی برای اصولگرایان نیست.درواقع آقای احمدی نژاد تغییری نکرده که نظر اصولگرایان نسبت به ایشان تغییر کند.

یعنی اگر آقای احمدی نژاد تغییر کند احتمال تعامل اصولگرایان با ایشان هست؟

الان دیگر وقت گذشته است .اگر ایشان می خواست تغییری بکند که البته نکرده باید تا الان این اتفاق می افتاد .از این مسائل دیگر گذشته است.

از کجا متوجه شدید آقای احمدی نژاد تغییرنکرده؟

تمام مواضع احمدی نژاد همان هایی است که قبلا بوده است .ما ندیده ایم موضع گیری های ایشان تغییری کرده باشد.

منظور شما کدام موضع گیری های آقای احمدی نژاد است؟

مثلا رفتنش برسر قبرکورش .

اصولگرایان مخالف این کار احمدی نژاد بودند؟

بحث مخالفت و موافقت نیست. این کار نماد همان پایبندی ایشان به تفکر ترجیح ایرانیت بر اسلامیت است.

منظور شما تفکری است که به باور خیلی ها تفکر آقای مشایی است و او به احمدی نژاد خط می دهد؟

بله ،همینطور است .

اگر فضای انتخابات دو قطبی شود بیشتر به زیان کدام جریان های سیاسی است؟

دو قطبی کردن فضا به نفع اصلاح طلبان و اعتدالگرایان تمام می شود.

یعنی اگر فضا دو قطبی نشود اصولگرایان پیروز می شوند؟

قطعا دراین صورت اصولگرایان  احتمال موفقیت بیشتری دارند.این به نفع کل نظام است اما دو قطبی شدن فضا به نفع اصلاح طلبان است.

جبهه نیروهای انقلاب اسلامی(جمنا)درحال حاضر محوریت اصولگرایان را برعهده گرفته است ،باتوجه به اینکه افرادی چون آقای بقایی هم از اصولگرایانی است که می خواهد مستقل کاندیدا شود، این جبهه برنامه ای برای مقابله با این کاندیداها که قصد دارند با شناسنامه اصولگرایی نامزد انتخابات شوند، دارد؟

اینها نه به اسم اصولگرایی می آیند و نه چنین ادعایی کرده اند.

در هرصورت افرادی هستند از اصولگرایان که به شکل مستقل از جمنا قصد کاندیداتوری دارند، برنامه ای برای حذف این افراد دارید؟

این را باید جبهه پاسخ دهد هرچند که من فکر نمی کنم اینها ادعای اصولگرایی داشته باشند.اینها از زمانی که گفتمان اصولگرایی مطرح شد نه خودشان را اصولگرا می دانستند و نه با اصولگرایان برخوردی داشتند الان هم طبیعتا چنین ادعایی ندارند.

برخی اصولگرایان معتقدند محوریت جمنا موجب می شود نقش جامعتین کم رنگ می شود، فکر نمی کنید این مساله به زیان جریان اصولگرایی تمام نمی شود؟

جامعتین خودشان خواستند در این نوع رقابت های سیاسی همه مسوولیت را نپذیرند بنابراین این موضوع منافاتی با نظر جامعتین ندارد.آنها وقتی خودشان یک جایگاهی را پذیرفتند و کارهای اجرایی و فرایند کار را به نیروهای مورد اعتماد خودشان سپردند نه تنها این مساله موجب تضعیف جامعتین نمی شود بلکه آنها را از یکسری تبعات تصمیم گیری های جمعی حفظ می کند تا به جامعه روحانیت آسیبی نرسد.

این موضوع صحت دارد که جمنا بر سر سه کاندیدا به اجماع رسیده است؟

اینها شایعه است .فرایند انتخاب نامزدها مشخص است. 10کاندیدای اولیه جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در دومین مجمع عمومی این جبهه که اوایل سال آینده برگزار خواهد شد اعلام می‌شود. در گام بعد شورای مرکزی جبهه مردمی که با رای مجمع عمومی انتخاب شده این اختیار را خواهد داشت تا با ده نامزد برگزیده وارد مذاکره شده، به توافق برسند تا در سازوکاری منطقی که تصویب و تایید مجمع عمومی را پشتیبان خود خواهد داشت پیش رفته و اصول و چهارچوب فعالیت جبهه مردمی را بپذیرند که از جمله مهمترین آن امضای میثاق نامه ی اجرایی جبهه مردمی است.

سپس 10 نفر نخست فهرست منتخب مجمع و متعهد به میثاق نامه جبهه، برای سخنرانی در مجمع عمومی بعدی و بیان برنامه های خویش دعوت خواهند شد تا این بار مجمع عمومی با دقت بیشتر 5 نفر از میان آنها را برای ثبت نام رسمی در انتخابات ریاست جمهوری برگزیند؛ آنها پس از اعلام نظر شورای نگهبان در فرایندی که قبلا به تصویب مجمع عمومی رسیده است در تعامل با شورای مرکزی جبهه به نحوی عمل خواهند کرد تا نهایتا بتوانند بر فرد شایسته تر و دارای قابلیت بیشتر از میان 5 نفر با توجه به شرایط پیچیده روزهای نهایی رقابت انتخاباتی اجماع کرده و بقیه افراد جزء تیم او برای اعلام نهایی به جامعه قرار گیرند.

آقای رییسی همچنان از کاندیداهای مورد نظر جمناست؟

بله. قطعا ایشان هم هستند.

بااینکه آقای رییسی این مساله را تکذیب کردند اما شما همچنان امیدوارید؟

مجموعه های زیادی به دنبال جلب رضایت آقای رییسی هستند و دراین مسیر تلاششان را می کنند.

در صورت اعلام رضایت آقای رییسی برای کاندیداتوری، آقای قالیباف شانسی دارد؟

شاید در نظر سنجی ها این موارد مشخص شود . ما درباره افراد هنوز به نتیجه نرسیده ایم.

با توجه به تجربه ای که از انتخابات 92و94دارید فکر می کنید در انتخابات 96اصولگرایان به اجماع می رسند؟

من فکر می کنم مکانیزمی که در این دوره فراهم شده برای اجماع در هیچ دوره ای نبوده است .این یکی از نقاط مثبتی است که نشان می دهد اصولگرایان به تصمیم متفقی خواهند رسید.

اما خیلی ها معتقدند جبهه پایداری همچون انتخابات گذشته در سال 96هم زمینه انشقاق اصولگرایان را فراهم می سازد، شما چنین نظری را قبول دارید؟

امیدواریم چنین نقشی را ایفا نکنند.البته تا الان هم فردی را معرفی نکرده اند که نشان دهنده این باشد که می خواهند راه مخالفی را طی کنند. اینها البته نظرات و ابهاماتی دارند اما این مساله هنوز منجر به معرفی یک فرد از سوی جبهه پایداری در مقابل بقیه نشده است.

اما عزم آقای سعید جلیلی برای کاندیداتوری جدی است؟

آقای جلیلی به عنوان شخص کاندیدا می شود. این مساله ربطی به پایداری ندارد .

یعنی جمنا از ایشان حمایت نمی کند؟

قطعا آقای جلیلی مستقل می آیند .برنامه ایشان مشخص است.

به هرحال آقای جلیلی هم یکی از کاندیداهای اصولگرایی است که قرار است به صورت مستقل کاندیدا شود و ممکن است اجماع اصولگرایان را برهم بزند .جمنا برای افرادی مثل ایشان چه برنامه ای دارند؟

باید از سخنگوی جبهه بپرسید.

فکر می کنید جمنا بتواند با آقای سعید جلیلی به توافق برسند و ایشان را قانع کند که از کاندیداتوری کنار بکشد؟

به هرحال باید تلاششان را بکنند البته اینکه چه برنامه ای دارند بنده اطلاعی ندارم.

باتوجه به اینکه بخشی از اصولگرایان در انتخابات 92و94به سمت اصلاح طلبان و اعتدالگرایان رفتند ، بدنه اصلی اصولگرایان قدرت جذب این بخش از هم طیفان خود را در انتخابات 96دارد و اینکه تلاشی برای جذب این افراد می کند؟

اینها تعدادشان بسیار محدود و معدود است .طیف وسیعی نیستند که جدایی شان نگرانی ایجاد کند. کسانی که می خواهند در قدرت بمانند ممکن است تغییر موضع هم بدهند و چنین کاری را انجام دهند اما اینها در بین اصولگرایان شاخص نیستند ضمن اینکه نه در اصولگرایی پررنگ بودند و نه در اصلاح طلبی کم رنگ .

شانس موفقیت اصولگرایان را در انتخابات 96چقدر می دانید؟

این به اراده ملت بستگی دارد .اینکه گفتمان یک جریان بتواند در انتخابات به گفتمان قالب تبدیل شود. الان نمی شود پیش بینی کرد چگونه خواهد شد.ضمن اینکه ما رقبایی داریم که از خارج از کشور حمایت می شوند و تمام امکانات آنها برای پیروزی جریان مخالف نیروهای انقلاب بسیج شده اند. شبکه های اجتماعی داخلی هم باتوجه به تاثیر پذیری که از خارج از کشور دارند موجب می شود مقداری پیش بینی اینکه کدام جریان پیروز می شود را مشکل کند. واقعیت این است که یک جنگ سیاسی است که پدید می آید که یک سر آن دشمن و مخالفین کل نظام هستند.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true