×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۱۶ تیر - ۱۴۰۳  
true
true
اجرای متفاوت در سومین شب از جشنواره موسیقی فجر

به گزارش پایگاه خبری صلح پایدار، در سومین شب از سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر، شنبه (۲۶ بهمن ماه) ۱۱ گروه در شش سالن تهران به روی صحنه رفتند.

در این میان اجرای متفاوت گروه ایتالیایی و خصوصا نوازنده ترومپت‌ این تیم در تالار وحدت و لبخندهای عاشقانه زوج ویولن‌نواز اتریشی در نیاوران در خاطر حاضران در جشنواره باقری ماند.

اجرای قطعه‌ای به یاد جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی توسط ارکستر سمفونیک تهران از دیگر اتفاقات قابل اشاره در سومین شب از جشنواره موسیقی فجر بود.

اما آنچه در سومین شب از جشنواره هم به چشم آمد، تعداد صندلی‌های خالی سالن‌ها بود. این در حالی است که قطعا حضور بیشتر مردم در جشنواره می‌توانست به رونق بیشتر این رویداد هنری کمک کند.

تالار وحدت که سالن اصلی جشنواره موسیقی فجر محسوب می‌شود نیز از این قاعده مستثنی نبود و در حالی اجراهای شب سوم جشنواره طنین موسیقی را در این سالن فرهنگی به صدا درآوردند که تمام صندلی‌های آن پر نشده بودند.

اما مشکل تالار وحدت به همین موضوع ختم نمی‌شود و با وجود اجراهای خوبی که برای این سالن در نطر گرفته شده، تدبیری برای مشکلات رفت و آمد مردم اندیشیده نشده است. مدتی است خیابان تالار وحدت (شهریار) با تعمیرات و بازسازی گسترده‌ای همراه شده است و امکان رفت و آمد ماشین در آن وجود ندارد؛ همین امر حضور مردم در تالار وحدت را به‌خصوص در ساعات پایانی شب با مشکلات زیادی همراه کرده است.

از دیگر مشکلات تالار وحدت در جشنواره امسال اختصاص محلی یکسان به عکاسان و خبرنگاران است؛ که رفت و آمدهای مکرر عکاسان به اقتضای شغلشان، منجر به بر هم خوردن تمرکز سایرین می‌شود.

با وجود تمام این مسائل تالار وحدت در سومین شب حشنواره موسیقی امسال شاهد برگزاری دو اجرای خوب بود. در نخستین اجرای سومین شب از جشنواره موسیقی فجر که با کنسرت ارکستر سمفونیک به رهبری نصیر حیدریان همراه بود، سه قطعه نواخته شد. یکی از این قطعه‌ها به یاد جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی بود که فضایی آکنده از یک مصیبت را به تصویر می‌کشید.

این اجرا در حضور سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، محمد الله‌یاری (مدیر کل دفتر موسیقی)، شاهین فرهت (دبیر جشنواره) و مهدی افضلی (مدیرعامل بنیاد رودکی) برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از پایان اجرا در جمع خبرنگاران حاضر شد و به پرسش‌های آنها پاسخ داد. او درباره تاثیر اتفاقات اخیر کشور همانند سانحه هواپیمای مسافربری اوکراینی و تاثیرات آن در بخش بین‌الملل جشنواره توضیح داد که تصویری که از جمهوری اسلامی ایران بعد از حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی ایجاد شد، امکان حضور گروه‌های بخش بین‌المللی و دیگر مواردی که در حوزه ارتباطات بین‌المللی وجود داشت، باعث شد علامت سوالات زیادی در این بین ایجاد شود. اما خیلی زود فضای همدلی به وجود آمد و باعث شد گروه‌های هنری مجاب شوند که این زبان همدلی را نباید رها کرد و بلکه از زبان موسیقی می‌توان به عنوان زبان هم‌نوایی و هم‌دلی استفاده کرد.

دومین سانس از سومین شب جشنواره موسیقی فجر در تالار وحدت، به کنسرت گروه تریو جاز ایتالیا به سرپرستی لوکا آکوینو اختصاص داشت که اجرای تریو جاز ایتالیا فضای متفاوتی را در تالار وحدت رقم زد. در بخشی از این اجرا سرپرست گروه در سخنانی گفت: خیلی خوشحالم که اینجا هستم. برای اولین بار است که به ایران آمده‌ام. بارها در خاورمیانه برنامه داشته‌ام.

فرهنگسرای نیاوران نیز در سانس نخست میزبان گروه نواگردان به سرپرستی پویا محمدی و خوانندگی مهدی اصغرپور بود که همگی با لباس‌های تیره روی سن حاضر شده بودند. در این اجرا تعداد صندلی‌های خالی، به وضوح از صندلی‌های اشغال‌شده بیشتر بود.

سانس دوم نیاوران اما به یک گروه اتریشی دوئت زهی با هنرمندی دنیل آونر و همسرش باربارا آونر، اختصاص داشت که با لبخند وارد صحنه شدند، با عشق نواختند و با شوق صحنه را ترک کردند.

ویولن‌نواز اتریشی در سخنانی گفت: من و همسرم در جشنواره‌های مختلفی شرکت کرده‌ایم و از این‌که در جشنواره موسیقی ایران حضور داریم بسیار خرسندیم. فکر می‌کنم ایران کشوری است که دوست دارد پل‌های ارتباطی را با دیگر کشورها ایجاد کند.

پس از صحبت‌های نوازنده اتریشی، زنی از حاضران در سالن برخاست و از مترجم خواهش کرد تا صحبت‌هایش را برای هنرمندان اتریشی ترجمه کند. او در ادامه به زبان فارسی به آنها خوش‌آمد گفت و از آنها به عنوان سفیران صلح نام برد.

همچنین سالن سوره که در جشنواره امسال به اجراهای نواحی اختصاص دارد شامگاه شنبه و در سومین شب از جشنواره موسیقی فجر میزبان گروه هشت نفره سرو خراسان بود. این گروه از سال ۱۳۸۶ به سرپرستی «عزیز تنها» تشکیل شده و در حوزه موسیقی مقامی خراسان جنوبی فعال است.

اجرای دوم سالن سوره را گروه موسیقی نواحی «ژیار» برعهده داشت که به گفته خودشان «پس از چند سال تلاش» سرانجام توانستند جواز اجرا در جشنواره موسیقی فجر را دریافت کنند. «ژیار» یک گروه موسیقی برخاسته از استان خراسان شمالی، شهر بجنورد و از میان اقوام کرمانج است.

در سالن نمایشگاه میلاد هم محسن ابراهیم‌زاده در دو سانس به روی صحنه رفت. اما اجرای او در سانس دوم به دلیل گرفتگی صدا چندان مورد قبول نبود. موضوعی که باعث شد ابراهیم‌زاده نیز به آن اشاره و از مردم عذرخواهی کند.

به گزارش ایسنا، سی‌وپنجمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۴ بهمن ماه به صورت رسمی اجراهای خود را آغاز کرده و تا ۳۰ بهمن ادامه خواهد داشت. اختتامیه این جشنواره نیز یکم اسفند ماه برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true