×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۲۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
true
امید صلح گزارش می دهد؛معمای معاون اولی

پایگاه خبری صلح پایدار – این روزها که روحانی در سکوت در حال چینش کابینه است برخی از معاون اولی محمد رضا باهنر در پاستور خبر می دهند.
  یاسر محمدی :این روزها که روحانی در سکوت در حال چینش کابینه است برخی از احتمال حضور محمد رضا باهنر در پاستور خبر می دهند، برخی لباس وزارت برای او می دوزند و برخی او را در قامت یک معاون روحانی چون معاون پارلمانی معرفی می کنند .برخی چون محسن کوهکن هم به روحانی توصیه می کنند که پست معاون اولی را به باهنر تقدیم کند نه جهانگیری. حتی عطا الله مهاجرانی وزیر دولت اصلاحات هم در توئیتی باهنر را گزینه اعتدالی مناسبی برای حضور در دولت روحانی می داند.احتمال حضور او در دولت وقتی با مواضع او در ایام انتخابات کنار هم گذاشته می شود شاید کمی دور از ذهن به نظر نرسد،او در همان ایام تبلیغات انتخاباتی که اکثریت اصولگرایان جبهه مقابل روحانی ایستاده بودند و او و دستاوردهای دولتش را تخریب می کردند پاس گل جانانه ای را به شیخ داد و از عملکرد دولت دفاع کرد. خاصه آنجا که گفت:«دولت روحانی در بخش اقتصاد وعده داد تورم را کاهش می‌دهد و اشتغال و چرخ اقتصادی را راه می‌اندازد، تورم 44 درصد بود و واقعیت این است که 30 درصد کاهش پیدا کرده است. ما در بحث برجام و مذاکرات یک تیم خوب داشتیم تلاش‌هایی هم کردند ولی بیشتر از این زورشان نرسید. قرار بود 10 گل بزنیم و هیچ گل نخوریم ولی توانستیم 7 گل بزنیم و 3 گل هم خوردیم.»او حتی کاندیداهای اصولگرا را به خاطر دادن وعده های بی پشتوانه هدف انتقادات خود قرار داد و گفت:«نامزدها نباید اموال مملکت را به حراج بگذارند از طرفی نقدها باید منصفانه باشد زیرا نقدهای غیرمنصفانه باعث می‌شود مردم واکنش عکس نشان دهند.»در مقابل اما کسانی دیگر هم هستند که معتقدند همراهی باهنر با روحانی نه بخاطر سهم خواهی ازدولت آینده که به خاطر خراب نکردن همه پل های ارتباطی اصولگرایان با دولت روحانی است. از نگاه این طیف از سیاسیون شاید او هنوز یک کاندیدای بالقوه باشد، کاندیدایی که اصولگرایان سال 1400 از او برای ریاست پاستور رونمایی کنند، فاصله ای که شاید در آن باهنر بتواند اول آرزوی ایجاد چند حزب از یک سو و دور یک میز نشاندن همه اصولگرایان از سوی دیگر را برآورده کند و بعد هوس ریاست جمهوری را به واقعیت تبدیل سازد.

حرف و حدیث های تازه اما از آنجا آغاز شده است که محسن کوهکن گفته است :«قطعا و یقینا اگر آقای روحانی می خواهد از آقای باهنر استفاده کند شان وی معاون اولی است و در سطح وزیر نیست. تفاوت آقای باهنر با بقیه افراد این است که نیازی نیست که شما جلسه ای بگذارید و اطلاعاتی در مورد برخی افراد کشور به وی بدهید چراکه چندین دوره در مجلس بوده است و لابی ها و ارتباطات خودش را دارد و کاملا مسلط است، در واقع آدم زرنگی است و کلاه سرش نمی رود و کاملا قدرت اداره مجموعه خودش را دارد. اگر بخواهیم همه گرایشات سیاسی را کنار بگذاریم و به ما بگویند بین آقای باهنر و جهانگیری فردی را به عنوان معاون اول انتخاب کنید قطعا به آقای باهنر نمره ١٨/٢۵و به آقای جهانگیری ١۵/٢۵می دهم. البته این موضوع بستگی به آقای روحانی دارد و اینکه تا چه اندازه به فکر این باشد که درگیر مسائل سیاسی و افراد ضعیف نشود و بخواهد افراد توانمندی را انتخاب کند که مملکت را به خوبی برایش اداره کنند.» این اظهار نظر محسن کوهکن با بازخوردها و واکنش های گسترده ای مواجه شده است . از جمله اینکه رییس کمیسیون امنیت ملی هم گفته است :« فکر می کنم پیشنهادی که یکی از دوستان برای معرفی آقای باهنر به عنوان معاون اول به دولت داده اند پیشنهاد خوبی است چون توانمندی ها و ظرفیت آقای باهنر بسیار بالاست، اگر آقای روحانی بتوانند از همه ظرفیت های نظام استفاده کنند گام خوبی را برخواهند داشت ، ما در کشور چهره های شاخص توانمند ملی کم نداریم.»

اما پاسخ محمد رضا باهنر به این پیشنهاد هم جالب است . او گفته :«دوستانی حسن ظن دارند به من و تشکر می‌کنم. اگر من جای روحانی بودم حتما باهنر را به عنوان معاون اول انتخاب نمی‌کردم. با وجود اینکه برخی کارهای دولت یازدهم را تایید می‌کنم، طبیعی است که اختلاف نظرهای جدی در مسائل سیاسی و فرهنگی با روحانی دارم. من اعتقاد دارم که باید دولت مستقر را برای حل مشکلات مردم کمک کرد. در انتخابات با وجود برخی نارسایی‌ها در مناظره‌ها، طرفین روی مطالبات مردم از جمله رونق اقتصادی، مسائل حاشیه نشینی و بیکاری به اجماع رسیدند. همه شهروندان باید در جهت حل مشکلات، دولت را کمک کنند. البته باید در جاهایی که دولت می‌خواهد متن را به حاشیه ببرد یا حاشیه را تبدیل به متن کند، نقدهای مشفقانه خود را داشته باشند.»

بوسیدن صندلی مجلس و خداحافظی کردن یکباره با صحنه سیاست پارلمانی شاید یک عملیات انتحاری – سیاسی باشد که فقط از کسی در قد و قواره سیاسی محمدرضا باهنر برآید. او بی هیچ ایما و اشاره ای در سکوت از مجلس خداحافظی کرد تا مصداق همان جمله ای شود که چند روز قبل از ثبت نام گفته بود:«هنر این است که یک قهرمان قبل از اینکه مدال طلایش را از دست بدهد، خودش تشک را ببوسد و کنار بکشد».28 سال حضور در پارلمان از سیاستمدار 65 ساله اصولگرا، یک لابی من قهار ساخته بود، همان باهنری که بدون شک طی چند دوره اخیر یک راه رییس مجلس شدن از او می گذشته است، چه آن زمان که حدادعادل با کمک و لابی های او بر کرسی ریاست نشست چه وقتی که علی لاریجانی پا به بهارستان گذاشت و سیاستمدارِ کرمانیِ پارلمان دست راست علی لاریجانی در تحرکات درون پارلمانی شد.باهنر را اما نباید فقط در قامت یک پارلمانتاریست درجه یک توصیف و تفسیر کرد. او از همان روزهایی جوانی که در حزب جمهوری همنشین بزرگان سیاست شده بود به خوبی راه و روش سیاستمدار بودن را آموخته بود. مشی سیاسی که او را بعدها به دبیرکلی جامعه مهندسین رساند و آنقدر در کنار عسگراولادی درس سیاست را آموخت که بعد از فوت حبیب الله اصولگرایان نگاه ها بیش از دیگران به سمت او چرخید تا در نهایت او را شایسته «مرد اول» جبهه پیروان شدن دیدند.شاید نشستن بر صندلی همین دبیرکلی بود که اراده مهندس پارلمان را بر آن قرار داد که چندصباحی را هم دور از بهارستان و ساختمان هرمی شکل مجلس طریق سیاست ورزی کند.

حالا او در آستانه تشکیل کابینه بار دیگر مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است . آیا ممکن است با دیدن نام محمد رضا باهنر در لیست پیشنهادی حسن روحانی مواجه شویم ؟هرچند که شنیده ها حاکی از آن است که اسحاق جهانگیری همچنان مرد اول کابینه روحانی باقی خواهد ماند.

 

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true