×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۱۷ تیر - ۱۴۰۳  
true
true
هواشناسی ۱۴۰۲/۰۷/۱۹؛ هشدار تشدید سامانه بارشی در ۱۰ استان/ پیش‌بینی بارش‌های شدید در شمال تهران

پایگاه خبری تحلیلی صلح پایدار رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از وقوع رگبار باران در غالب نقاط کشور، بارش برف در مناطق سردسیر و کاهش محسوس دما در نیمه شمالی کشور طی پنجشنبه و جمعه (۲۰ و ۲۱ مهرماه) خبر داد.

صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا، درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی امروز چهارشنبه (۱۹ مهر) در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه، همدان، زنجان، قزوین، البرز، تهران و شمال سمنان رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف انتظار می‌رود. پنجشنبه (۲۰ مهر) علاوه بر مناطق ذکر شده سامانه بارشی در بخش‌هایی از شمال شرق، مرکز و غرب کشور فعالیت خواهد داشت و بیشینه بارش در این روز برای استان‌های ساحلی دریای خزر خواهد بود.

به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا جمعه (۲۱ مهر) در ارتفاعات و دامنه‌های البرز در استان‌های گیلان، مازندران، سمنان، تهران، البرز، قزوین و زنجان بارش پراکنده گاهی رعدوبرق و در بخش‌هایی از مرکز کشور ابرناکی و بارش خفیف باران پیش‌بینی می‌شود. شنبه و یکشنبه (۲۲ و ۲۳ مهر) نیز در سواحل دریای خزر و شرق کشور بارش پراکنده دور از انتظار نیست.

ضیاییان گفت: چهارشنبه در شمال غرب، غرب و دامنه‌های جنوبی البرز و پنجشنبه علاوه بر این نواحی به‌تدریج در مرکز، شمال شرق و شرق و جمعه در شرق و جنوب شرق کشور افزایش سرعت باد و در نواحی مستعد خیزش گردوخاک رخ خواهد داد. طی روز‌های پنجشنبه و جمعه در نیمه‌شمالی کشور کاهش محسوس دما پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در ادامه گفت: سه روز آینده دریای خزر مواج خواهد بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۲۰ مهر) نیمه‌ابری و گاهی وزش باد شدید، در بعضی ساعت‌ها رگبار باران با احتمال رعد و برق با حداقل دمای ۱۸ و حداکثر دمای ۲۲ درجه سانتیگراد و روز جمعه (۲۱ مهر) نیمه‌ابری و در بعضی ساعت‌ها رگبار باران با احتمال رعد و برق و به‌تدریج کاهش ابر با حداقل دمای ۱۵ و حداکثر دمای ۲۱ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۱۸ و ۱۹ مهر) اهواز با دمای ۴۲ و ۴۰ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و شهرکرد با دمای ۳ و ۲ درجه سانتیگراد خنک‌ترین مراکز استان کشور هستند.

همچنین پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد امروز در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه، همدان، زنجان، قزوین، البرز، تهران و شمال سمنان رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف انتظار می‌رود.

فردا پنجشنبه علاوه بر این مناطق سامانه بارشی در بخش‌هایی از شمال شرق، مرکز و غرب کشور فعال است و بیشترین بارش‌ها برای استان‌های ساحلی دریای خزر است.

روز جمعه در ارتفاعات و دامنه‌های البرز در استان‌های گیلان، مازندران، سمنان، تهران، البرز، قزوین و زنجان بارش‌های پراکنده همراه با رعدوبرق و در بخش‌هایی از مرکز کشور ابرناکی و بارش خفیف پیش‌بینی می‌شود.

به نوشته تسنیم، شنبه و یکشنبه هفته آینده نیز در سواحل دریای خزر و شرق کشور بارش‌های پراکنده دور از انتظار نیست. امروز همچنین در شمال غرب، غرب و دامنه‌های جنوبی البرز و پنجشنبه علاوه بر این مناطق به‌تدریج در مرکز، شمال شرق و شرق و جمعه در شرق و جنوب شرق کشور افزایش سرعت باد و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک روی می‌دهد.

طی روز‌های پنجشنبه و جمعه در نیمه شمالی کشور کاهش محسوس دما پیش‌بینی می‌شود. ۳ روز آینده نیز دریای خزر مواج خواهد بود.

توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی

زمان پایان: پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۲۰

نوع مخاطره: بارش باران، رعدوبرق، در برخی مناطق احتمال تگرگ، وزش باد شدید موقت.

منطقه اثر:

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۹: آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان.

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۲۰: گیلان، مازندران، گلستان، شرق اردبیل و شمال زنجان، قزوین، البرز، تهران و سمنان.

اثر مخاطره: اختلال در سفر‌های بین شهری، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها، آب‌گرفتگی معابر، وزش باد شدید موقت، صاعقه، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات در نواحی کوهستانی، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها، تابلو‌های تبلیغاتی، شکستن درختان کهنسال و اختلال در ناوگان حمل‌ونقل هوایی و ریلی.

توصیه: اجتناب از سفر‌های غیر ضروری، پرهیز از تردد و اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، عدم فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها.

توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج

زمان شروع: بعدازظهر چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۹

زمان پایان: صبح جمعه ۱۴۰۲/۰۷/۲۱

نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد در سواحل ۲۰ تا ۳۰ نات و دور از سواحل حداکثر ۳۴ نات و افزایش ارتفاع امواج در سواحل ۲ تا ۳.۵ متر و دور از سواحل تا ۴ متر.

منطقه اثر: مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران و گلستان، در دریای خزر.

اثر مخاطره: غرق شدن شناگران، پاره شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در تردد‌های دریایی شناور‌های سبک و فعالیت‌های تفریحی، ایجاد اختلال در فعالیت‌های فراساحل و تردد کشتی‌ها.

توصیه: ممنوعیت و محدودیت فعالیت‌های تفریحی و شناو شیلاتی و تردد شناور‌های سبک و تفریحی، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت تردد ایمن شناور‌ها و کشتی‌های تجاری و اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های فراساحل.

true
برچسب ها :
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true