×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۱۷ تیر - ۱۴۰۳  
true
true
اخبار ساعت ۹ شب هک شد یا اقدام خرابکارانه صورت گرفت؟ /عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام : مسؤولان صدا و سیما مراقب نفوذی‌ها باشند

پایگاه خبری تحلیلی صلح پایدار اقدام خرابکارانه در حین پخش اخبار شبکه یک سیما یکی از اتفاقات شنبه شب بود که انتقادهای بسیاری را به همراه است. پرسش اساسی اما درباره این اتفاق این است که آنچه بر آنتن معاونت سیما در شبکه خبر و در بخش خبری مهم ۹ شب رخ داده در ادامه تهدیدهای سایبری و هک است یا یک خرابکاری درون سازمانی؟
درهمین رابطه تسنیم این اقدام را حرکت فانتزی اغتشاشگران پس از عدم استقبال مردم از فراخوان های شان نامید اما ایسنا با انتقاد از ضعف امنیتی در رسانه ملی تکرار چند باره چنین اقداماتی را متوجه مدیران ارشد رسانه ملی دانست.
در ماه های گذشته، چنین اتفاقی بر بستر تلوبیون که اینترنتی پخش می شود رخ داده بود . اخیرا همزمان با اعلام تهدیدهای سایبری، شبکه های رادیویی ، شبکه اول سیما دچار حملات سایبری شدند که البته در دفعات قبلی هم بحث شیطنت های داخلی و خرابکاری برای این اتفاقات مطرح شده بود اما هیچ گاه موضع گیری دقیق و مشخصی درباره سرنوشت این اتفاقات نداشته است.
این بار اما در بخش اخبار شبکه سراسری چنین اتفاقی افتاد که اساسا به صورت آفلاین فعالیت می کند و ارتباط مستقیم با شبکه اینترنت سراسری ندارد و فرستنده های زمینی خود را دارد. چهره بهت زده گوینده خبر نشان می داد که او هم از مانیتور خروجی پخش ، آنچه روی آنتن رفته را مشاهده کرده است.
حسین حداد تدوینگر و کارگردان تلویزیونی هم در توئیتی نوشته است سوئیچ آنتن پخش شبکه یک به هیچ شبکه اینترنتی آنلاینی وصل نیست و نمی تواند از بیرون هک شده باشد.
در حالی که وزیر ارتباطات روز گذشته تاکید کرده بود شبکه اینترنت ملی و سرورهای داخلی کشور با نظم و به دور از دسترس حملات سایبری به فعالیت خود ادامه می دهند، بسیاری از فعالان شبکه های اجتماعی با توجه به نوع گزارش پخش شده و لوگوهای روی صفحه و زیرنویس ها معتقدند آنچه برای این بخش خبری رخ داده در گزارش پلی بک پخش شده کارگزاری شده و یک خرابکاری بوده است و به همین دلیل ناظران پخش با قطع پخش گزارش ضبط شده مانع ازتداوم آن شده اند . درحالی که اگر آنچه رخ داد یک هک اینترنتی بود ابتدا تمام صفحه از مدار خارج می شد و احتمالارسانه ملی مجبور به قطع آنتن و خارج کردن شبکه از مدار می شد.

خبرگزاری ایرنا، وابسته به دولت هم به نقل از یک منبع آگاه در سازمان صدا و سیما درباره نتایج اولین بررسی‌ها پیرامون هک شنبه شب صدا و سیما، نوشت: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد پخش فایل آلوده در اخبار ساعت ۲۱ روز شنبه ناشی از هک پلی‌اوت شبکه خبر بوده است. پشت صحنه برخی خبرسازی‌ها و شایعات منتشرشده و اکانت‌های سازمانی، برخی گروه‌ها و جریان‌ها هستند که تضعیف مدیریت سازمان صداوسیما را دنبال می‌کنند.
وی با اعلام اینکه بعد از هک ۷ بهمن ۱۴۰۰ هیچ کدام از نهادهای مسئول حتی یک ریال نیز به امن‌سازی شبکه سازمان کمک نکردند، گفت: بررسی‌های فارنزیک هک سال گذشته مشخص کرد مهاجم از خردادماه ۱۴۰۰ در شبکه سازمان حضور داشته و فرایند امن‌سازی شبکه های سیما موفق بوده است؛ اما شبکه خبر به واسطه ماهیت خبری خود دسترسی‌های ویژه‌ای داشته که بعد از رخداد اخیر در حال امن‌سازی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام : مراقب نفوذی ها باشید
این در حالی است که حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‎وگو با دیده‌بان ایران دراین باره، گفت: باید بپذیریم که کارهای رسانه‌ای امروز بر بستر تکنولوژی صورت می‌گیرد و وقوع اتفاقاتی شبیه به آنچه در شب گذشته در تلویزیون رخ داد به نوعی اجنتاب ناپذیر است.

بی بی سی هم هک می‌شود
وی تأکید کرد: البته وقوع چنین اتفاقاتی تنها مختص به رسانه ملی نیست و حتی در کشورهای پیشرفته و برای شبکه‌های معروفی همچون «بی بی سی» نیز رخ داده است.
این روحانی سیاستمدار تصریح کرد: مسؤولان صدا و سیما باید حداکثر دقت و مراقبت را داشته باشند تا چنین اتفاقاتی رخ ندهد. قطعا بالا بردن ایمنی تجهیزات مرتبط با کار رسانه‌ای و همچنین نرم‌افزارهای تخصصی این حوزه از جمله اقداماتی است که باید از سوی مسؤولان صدا و سیما به صورت جدی دنبال شود.
انصاری در خصوص احتمال وقوع اتفاقات مشابه نیز به دیده‌بان ایران گفت: در تمامی نقاط جهان شاهد هستیم که رسانه‌ها مورد حمله قرار می‌گیرند و به طور مطلق نیز نمی‌توان گفت که دیگر چنین حملاتی برای صدا و سیما رخ نخواهد داد. اما تمامی دست اندرکاران صدا و سیما باید بدانند که رسانه ملی یک مرکز بسیار مهم و حساس است و به صورت مسقیم با مردم ارتباط دارد و لازم است بالاترین دقت در کار حرفه‌ای رسانه‌ای را نیز داشته باشد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با توصیه به مسؤولان نهادهای مهم حاکمیتی در کشور، بیان داشت: تنها صدا و سیما نباید به لحاظ ایمنی خود را ارتقاء دهد، بلکه بسیاری از مراکز حساس، همچون بانک‌های اطلاعاتی و دارای داده‌های اطلاعاتی نیز موظف هستند از تمامی جهات سطوح ایمنی خود را بالا ببرند و نباید اجازه دهند اطلاعات مهم آنها خدشه‌دار و یا مورد حمله و یا حتی افشا قرار بگیرد.
انصاری در بخش پایانی گفت‌وگوی خود با دیده‌بان ایران در خصوص احتمال جریان نفوذ به مراکزی همچون صدا و سیما گفت: قطعا یکی از روش‌های دشمن نفوذ به مراکز مهم و حساس کشور است. دشمنان تلاش می‌کنند با ابزار و عوامل نفوذی خود به کشور ما آسیب وارد کنند. صدا و سیما نیز باید مراقبت کند که عوامل نفوذی دشمن در آن رخنه نکنند.

true
برچسب ها :
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true