×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۳  
true
true
ادعای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا : ایران در دو حمله سایبری اخیر انجام شده علیه آلبانی نقش داشته است / به پاسخگو کردن عوامل حملات سایبری به آلبانی ادامه خواهیم داد

پایگاه خبری تحلیلی صلح پایدارسخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پیامی مدعی شد که ایران در دو حمله سایبری اخیر انجام شده علیه آلبانی نقش داشته است.


به گزارش صلح پایدار، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در صفحه توییترش با مطرح کردن ادعایی علیه ایران نوشت: ما قویا حمله سایبری ۹سپتامبر [۱۸ شهریور] علیه آلبانی، یکی از متحدان‌مان در ناتو را محکوم می‌کنیم که به دنبال حمله سایبری ۱۵ جولای انجام شد.

پرایس ادامه داد: ما به همکاری با آلبانی و دیگر متحدان و شرکایمان ادامه خواهیم داد تا توانمندی دفاع سایبری‌مان را تقویت کنیم و بازیگران مخرب‌ را پاسخگو خواهیم کرد.

این ادعای سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پی این مطرح می‌شود که بر اساس اعلامیه وزارت کشور آلبانی، «سیستم های اطلاعاتی پلیس ملی روز جمعه مورد حمله الکترونیکی قرار گرفت».

این وزارتخانه در بیانیه خود ادامه داد: «دولت به منظور خنثی کردن این حمله سایبری و تأمین امنیت سامانه‌ها، سامانه‌های اطلاعاتی نظارت بر بنادر دریایی و هوایی و گذرگاه‌های مرزی را از دسترس خارج کرده‌اند».

دولت آلبانی سه روز پیش اعلام کرده بود که روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرده است.

پس از آنکه آلبانی اعلام کرد که روابط دیپلماتیک خود با ایران را به‌ اتهام حملات سایبری قطع می‌کند، تهران نسبت به این موضوع واکنش نشان داد.

وزارت خارجه ایران در بیانیه‌ای اتهامات تیرانا را رد کرد و گفت: «جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از کشورهای هدف حملات سایبری به زیرساخت‌های حیاتی خود، هرگونه استفاده از فضای سایبری به‌عنوان ابزاری برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی سایر کشورها را مردود می‌داند و محکوم می‌کند.»

جمهوری اسلامی ایران تصمیم دولت آلبانی به قطع روابط سیاسی‌اش با تهران را نسنجیده خواند.

علاوه بر این،‌ سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در این باره گفته بود: ایران به عنوان یکی از اهداف حملات سایبری، ادعاهای آلبانی را ساختگی و بی اساس می داند.

ایروانی، در نامه‌ای به دبیرکل این سازمان با بیان اینکه “ایران به عنوان یکی از اهداف حملات سایبری، ادعاهای آلبانی را ساختگی و بی اساس می‌داند”، نسبت به هرگونه اقدام تحریک آمیز و غیرموجهی که تحت پوشش ادعاهای بی‌اساس انجام می‌شود، هشدار داد.

سفیر ایران در نامه به آنتونیو گوترش، اتهامات اخیر دولت آلبانی علیه جمهوری اسلامی ایران را بی اساس دانست و تاکید کرد: کشورم به دروغ متهم به حمله سایبری شد.

نماینده کشورمان در سازمان ملل در این نامه که رونوشت آن به رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد ارسال شده است، افزود: جمهوری اسلامی ایران هرگونه انتساب حمله سایبری ادعایی به زیرساخت‌های آلبانی را قاطعانه رد و محکوم می‌کند. در نتیجه، اتهاماتی که به ایران وارد شده است، کاملاً بی اساس بوده و رد می‌شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره موکول شدن مذاکرات به بعد از انتخابات کنگره در آمریکا گفت: تا این لحظه چنین درخواستی را دریافت نکرده‌ایم.

کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره نیاز اروپا به انرژی و صدور بیانیه سه کشور اروپایی و پاسخ ایران بیان کرد: این‌که اروپا چرا به رغم نیاز به انرژی و نیاز مردمشان به شرایط بهتر مایل نیستند از ظرفیت‌های انرژی ایران برای تامین بخشی از نیاز مردمشان استفاده کنند باید از دولتمردان اروپایی پرسید.

سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: این اقدام سه کشور اروپایی نادرست و نسنجیده در یک زمان نادرست بود و ناشی از محاسبات نادرست طرف اروپایی بود. ایران در روند مذاکرات جاری همه تلاش خودش را به خرج داد که مبتکرانه و سازنده عمل کرده و مسیر را به سمت انجام توافق باز کند. توافق یک مسیر دو طرفه است و انتظار این بود طرف‌های مذاکره در این مسیر سازنده عمل کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره نشست شورای حکام آژانس و احتمال صدور قطعنامه ضد ایرانی بیان کرد: در رابطه با نشست شورای حکام تا جایی که اطلاع داریم تا الان پیش نویس قطعنامه‌ای برای نشست ارائه نشده است. معتقدیم که هرگونه تکرار اقدام غیرسازنده مشابه اقدام غیرسازنده قبلی در آژانس مجددا نتیجه غیرسازنده خواهد داشت. امیدواریم برخی کشورهایی که اعتبار آژانس برای آنها اهمیت دارد اعتبار آژانس را به عنوان سازمان فنی و تخصصی و غیرسیاسی قربانی دیدگاه‌ها و منافع سیاسی خودشان نکنند.
وی گفت: ما امیدواریم مدیرکل آژانس نقش حرفه‌ای خودش را در این زمینه ایفا کند و به حفظ اعتبار و جایگاه حرفه‌ای و تخصصی آژانس توجه بیشتری کند. انتظار یک رویکرد سازنده از آژانس و اعضای شورای حکام داریم. ایران هرگونه اقدام و واکنش خود را در ارتباط با تحولات آتی متناسب با تحولی که در آژانس رخ خواهد داد تنظیم می‌کند.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true