غذالند/ اگر برای اولین بار است که می خواهید این غذای خوشمزه را درست کنید می توانید قدم به قدم با استفاده از دستور پختی که در ادامه توضیح داده ایم آن را تهیه کنید. برای تهیه کوفته بلغور از بلغور ریز گندم استفاده می شود. همچنین کوفته بلغور را مانند کباب باید در روغن سرخ کنید.

در بعضی از دستور پخت ها آن را همانند کوفته تبریزی درون آب و رب می پزند. ولی این غذا به دلیل اینکه مواد اولیه آن پخته شده است می توان آن را به راحتی درون روغن سرخ کرد در نتیجه بهترین دستور پخت همین است. بلغور همان گندم خورد شده است که پخته شده و می توانید آن را به صورت حاضری از مغازه ها تهیه کنید و یا به راحتی در خانه آن را آماده کنید. برای تهیه بلغور باید از آسیاب استفاده کنید اگر وقت این کار را ندارید بهترین کار تهیه آن از مغازه ها است. گندم یکی از مواد مورد نیاز و ضروری برای بدن است که می تواند کربوهیدارت مورد نیاز بدن را به طور کامل تامین کند. به طور کلی این غذا می تواند برای بدن بسیار مفید و مقوی باشد. پس اگر می توانید آن را حداقل در هفته یکبار برای خانواده خود تهیه کنید. کوفته بلغور را می توانید به عنوان یک وعده کامل نهار و یا شام سرو کنید.

مواد لازم:
بلغور ریز گندم : ۱ لیوان
سیب زمینی آبپز شده : ۲ عدد
پیاز رنده شده : ۱ عدد
تخم مرغ : ۱ عدد
آرد سفید یا سمولینا: ۴ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری
رب فلفل : ۱ قاشق غذاخوری
نمک : به میزان لازم
پودر فلفل قرمز :به میزان لازم
پودر نعنا خشک : ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:
گام ۱سیب زمینی های آبپز پوستشان را گرفته و رنده کنید.
گام ۲بلغور را داخل ظرفی ریخته کمی نمک بریزید و ۱ لیوان آب روی آن ریخته در ظرف را بگذارید تا آب جذب بلغور شود.
گام ۳می توانید بلغور را با آب بگذارید بپزد و سپس بکوبید یا کمی آن را چرخ کنید تا بافتش نرم تر شود.
گام ۴حال در ظرفی دیگر سیب زمینی را همراه با پیاز رنده کرده ریخته و بلغور را نیز به همراه نمک، فلفل، تخم مرغ، نعنا خشک و آرد و رب فلفل یا رب گوجه مخلوط کرده و با دست خوب ورز دهید.
گام ۵این مخلوط را به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید.
گام ۶داخل ماهیتابه کمی روغن مایع بریزید.
گام ۷از مواد اندازه گردو برداشته و در دست گرد کنید.
گام ۸اگه مواد به دستتان چسبید دستتان را خیس کنید و سپس به مواد فرم دهید.
گام ۹در نهایت کوفته ها را داخل ماهیتابه قرار دهید تا هر دو طرفشان سرخ شود و سپس در ظرف سرو چیده همراه ماست محلی یا ماست موسیر میل کنید.