×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱۴ تیر - ۱۴۰۳  
true
true
امیر کویت درگذشت / ولیعهد؛امیر جدید شد

پایگاه خبری صلح پایدار: تلویزیون رسمی کویت امروز، سه‌شنبه از مرگ شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح امیر کویت خبر داد.


به گزارش صلح پایدار:دیوان پادشاهی کویت اعلام کرد که شیخ صباح احمد جابر صباح، امیر ۹۱ ساله این کشور روز سه‌شنبه ۲۹ سپتامبر (۸ مهر) درگذشت.

شیخ علی جراح صباح، وزیر امور دفتر پادشاهی در پیامی ضبط شده که از تلویزیون کویت پخش شد، گفت: «با اندوه فراوان و غمی بزرگ، ما عزادار (…) فقدان شیخ صباح احمد جابر صباح، امیر کویت هستیم. »

دو ماه پیش اعلام شده بود که امیر کویت برای مراقبت‌های پزشکی بیشتر به شهر روچستر ایالت مینه‌سوتا آمریکا منتقل شده است. پیش از آن برخی اختیارات به نواف احمد جابر صباح، ولیعهد ۸۳ ساله این کشور و برادر ناتنی امیر کویت تفویض شده بود.

طبق گزارش آسوشیتدپرس، در خاورمیانه‌ای که رهبران مسن بسیاری حکمرانی می‌کنند، شیخ صباح به‌خاطر تلاش‌هایش در دیپلماسی برای حل اختلاف‌های بین قطر و سایر ملت‌های عرب که تا امروز ادامه داشت، برجسته بود.

کویت که مساحت آن کمی کوچکتر از ایالت نیوجرسی ایالات متحده است اما ششمین ذخایر نفت شناخته شده در جهان را دارد.

شیخ صباح در سال ۱۹۶۳ وزیر خارجه کویت شد و چهار دهه در این سمت باقی ماند. از این رو به‌عنوان یکی از باسابقه‌ترین وزرای خارجه در جهان شناخته می‌شود.

بزرگترین بحران همزمان با دوران وزارت شیخ صباح در این کشور، در سال ۱۹۹۰ رخ داد یعنی زمانی که صدام به کویت حمله کرد و این کشور را به مدت هفت ماه به اشغال خود درآورد. شیخ صباح در آن زمان همراه با مقام‌های دیگر کویتی به عربستان فرار کرد. اما آمریکا در فوریه ۱۹۹۱ با ائتلافی از کشورهای دیگر به عراق حمله کرد و ارتش عراق را از کویت بیرون راند.

حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی در حال حاضر در کویت هستند که اغلب آن‌ها در پایگاه اریفجان در جنوب این کشور حضور دارند.

شیخ صباح که در سال ۲۰۰۶ میلادی قدرت را به دست گرفت طی ۲۰ سال گذشته با ضربان ساز مصنوعی قلب (معروف به باتری قلب) زندگی کرده بود.

از سوی دیگر نواف احمد جابر صباح در سال ۲۰۰۶ به عنوان ولیعهد کویت معرفی شد. او در دهه ۱۹۹۰ و در زمان اشغال کویت از سوی نیروهای عراق به فرماندهی صدام حسین، عهده دار سمت وزارت دفاع بود.

امیر جدید کویت تعیین شد
هیأت وزیران کویت سه‌شنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد که شیخ نواف الاحمد الصباح که پیشتر ولیعهد بوده است، به عنوان امیر جدید کویت تعیین شد.

هیأت وزیران کویت همچنین اعلام کرد که ” شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح” امیر فقید کویت ساعت ۱۶به وقت کویت و در بیمارستانی در آمریکا فوت کرده است.

به گزارش رسانه‌های کویتی، مرزوق الغانم رییس مجلس کویت در توئیتی اعلام کرد که مراسم سوگند امیر جدید کویت فردا ساعت ۱۱ صبح به وقت کویت برگزار خواهد شد.

کویت همچنین ۴۰ روز را به خاطر درگذشت “شیخ صباح الأحمد” عزای عمومی اعلام کرده است.

امیر کویت از ماه ژوئیه (تیر/ مرداد) در بیمارستانی در شهر “روچستر” ایالت مینه‌سوتای آمریکا بستری بود. علت بیماری وی اعلام نشده بود.

شیخ صباح الاحمد الصباح از سال ۲۰۰۶ امیر کویت، پنجمین امیر کویت بود، اما بیش از ۴۰ سال سکاندار سیاست خارجی این کشور حاشیه خلیج فارس بوده است.

شیخ نواف الاحمد الصباح ولیعهد ۸۴ ساله کویت که به عنوان امیر جدید کویت تعیین شد، از فوریه ۲۰۰۶ و فرزند ششم شیخ الاحمد الجابر الصباح دهمین امیر کویت است که مناصبی مانند وزیر کشور، وزیر دفاع، وزیر امور اجتماعی و معاون اول نخست وزیر را داشت.

پیش از این نیز کارشناسان مسائل کویت، وی را به عنوان جدی‌ترین گزینه برای جانشینی شیخ الصباح مطرح کرده بودند، هرچند برخی به قدرت رسیدن او را در هاله‌ای از ابهام می‌دانستند و بر این باور بودند که ولیعهد از وضعیت جسمی مناسبی برخوردار نیست و علاوه بر کهولت سن بارها برای درمان و انجام عمل جراحی در داخل و خارج کشور بستری شده است.

تعیین النواف برخلاف گمانه‌زنی کارشناسان صورت گرفت که مدعی شده بودند که تعیین امیر و ولیعهد جدید کویت به سادگی و فوری انجام نشود و ممکن است این انتخاب چند هفته فضای سیاسی کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

پیشتر نیز برخی منابع غربی هم می گویند که شیخ صباح در جلسه‌ای از اعضای خاندان سلطنتی خواسته است که شیخ نواف را برای انجام امور کشور در آینده کمک کنند و کسی هم در این جلسه به این امر اعتراض نکرده است، هرچند برخی منابع دیگر اعلام کرده بودند که امیر فقید کویت در سخنان خود در خصوص ولیعهد آینده کشور اظهار نظر نکرده است.

صحت این دو روایت را منابع معتبر کویتی تایید نکرده اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true