×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
true
طرز تهیه نان عیدی گرگانی به روش سنتی

 پایگاه خبری تحلیلی صلح پایدار

طرز تهیه نان عیدی گرگانی به روش سنتی

مواد لازم نان عیدی گرگانی
آرد قنادی۳ لیوان
روغن جامد۱ لیوان سرخالی
خمیر مایه فوری۱ قاشق چایخوری
شکر۲ قاشق غذاخوری
خرما۱۰۰ گرم
آب ولرم½ لیوان + ۵ قاشق غذاخوری
گردو، پودر هل و دارچین به مقدار کافی
طرز تهیه نان عیدی گرگانی
مرحله اول
برای تهیه شیرینی نان عید به روش گرگانی ابتدا شکر را به همراه ۵ قاشق غذاخوری آب ولرم و خمیر مایه فوری داخل یک کاسه کوچک ترکیب می کنیم، سپس درب کاسه را می پوشانیم و ۱۰ دقیقه کنار می گذاریم تا خمیر مایه فعال شود.

مرحله دوم
در این مرحله آرد را درون یک کاسه بزرگ الک کرده، سپس روغن را اضافه می کنیم و مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا مواد یکدست شوند، سپس خمیر مایه عمل آمده را به همراه باقیمانده آب به کاسه اضافه کرده و مخلوط می کنیم.

مرحله سوم
حالا مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا خمیری نرم و لطیف جمع شود که به دست نچسبد. در ادامه خمیر را درون یک کاسه چرب شده قرار می دهیم و روی آنرا با سلفون می پوشانیم تا به مدت یک ساعت در فضای آشپزخانه استراحت کند.

مرحله چهارم
در حین استراحت کردن خمیر، مواد میانی را آماده می کنیم. برای این منظور هسته و پوست خرما را جدا کرده و آنرا به همراه ۵ قاشق غذاخوری آب داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا خرماها نرم شوند.

مرحله پنجم
در این مرحله خرماها را با گوشکوب می کوبیم تا له شوند، سپس ۱ قاشق غذاخوری روغن به همراه مقداری هل، دارچین و پودر گردو به مواد اضافه کرده و به خوبی ترکیب می کنیم تا مواد یکدست شوند، سپس کنار می گذاریم تا خنک شوند.

مرحله ششم
پس از گذشت یک ساعت پف خمیر را می گیریم، سپس فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا به خوبی گرم شود. در ادامه سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم، سپس به اندازه یک گردو از خمیر بر می داریم.

مرحله هفتم
حالا خمیر را در کف دست باز می کنیم و مقداری از مواد میانی درون خمیر قرار می دهیم. در ادامه خمیر را به صورت توپ در می آوریم و درون سینی فر می چینیم. پس از اینکه تمام خمیر را آماده کردیم، روی خمیرها را با مهر دلخواه مهر می کنیم.

مرحله هشتم
در این مرحله سینی را در طبقه وسط فر قرار داده و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۲۰ دقیقه بپزند. در ادامه شیرینی ها را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم خنک شوند، سپس در ظرف دلخواه می چینیم و سرو می کنیم.

true
برچسب ها :
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true